onsdag, juni 06, 2007

Uppdatering...

Tre finländare gripna och friade...

Idag grep regimen tre finländare i närheten av ön Abu Musa. Men regimen beslöt sig att snabbt släppa finländarna igen och de ska vara fria inom 48 timmar. Efter de uppmärksammade gripandet av 15 britter så vill nog inte regimen uppfattas som ”regelbundna kidnappare” och dessutom så har man ingen direkt ”beef” med Finland.

Regimen hävdar att "spionerna" har erkänt..

Regimen hävdar idag att de två gripna akademikerna Haleh Esfandiari och Kia Tajbakhsh har erkänt att de “utfört vissa aktiviteter”. Journalisten Parnaz Azima har gripits för att ha samarbetat med ”anti-revolutionär” media. Regimen säger att Parnaz fall är i stortsätt klar och kommer att tas upp av rätten.

Kalifornien säljer fonder..

Arnold Schwarzeneggers delstat Kalifornien kom igår ett steg närmare mot att sälja fonder värda mer än två miljarder dollar som är investerade i företag som gör affärer med Iran. Förslaget som kommer från republikanen Joel Anderson gick enhälligt igenom delstatssenaten. Åtta andra delstater överväger nu att göra samma sak som Kalifornien. Det finns även två liknande lagförslag i kongressen som väntar på beslut. Kaliforniens beslut beräknas kosta 86 miljoner dollar.

Inga kommentarer: