fredag, november 10, 2006

Regimens brutalitet..

Kianoosh Sanjari

Enligt rapporter och Iran Press News så har utsätts studentaktivisten Kianoosh Sanjari för daglig tortyr och förhör. Vittnet som berättar tillexempel att man på avdelning 209 i Evin fängelset kan höra hur Kianoosh skriker av smärta av tortyren som han utsätts för. Hans vänner är nu oroliga för att Kianoosh kommer att vara nästa studentaktivist som regimen tar livet av.

Ayatollah Kazemeini-Boroujerdi

Sedan Boroujerdi arresterades för ungefär en månad sen är det ingen som har hört något från honom eller om honom. Nu ryktas det om att Boroujerdi mördats av regimen efter att ha utsatts för hård tortyr. Boroujerdi arresterades den 8 oktober efter att han och hans anhängare under 24-timmar gjort motstånd mot regimen och försökte uppmana det Iranska folket att resa sig mot regimen. Boroujerdi arresterades också 1995 och 2000 för sin opposition mot regimen.

Boroujerdi ska ha förts till det ökända Evin fängelset och avdelning 209 som är för politiska fångar. Sedan dess har ingen sett eller hört något från honom. För en vecka sedan genomförde dock regimen ännu en räd mot Boroujerdis hem där man beslagtog bland annat hans medicinska historia.

Inga kommentarer: