torsdag, juli 14, 2005

Khamenei "the healer"

För ett tag sedan besökte den ”andlige ledaren” Khamenei Kerman. Där hade hans propaganda team samlat ett gäng människor som hyste mycket höga tankar om honom.

I inslaget som sändes i Iransk (givetvis statskontrollerad Tv) så ber en kvinna om att få en sjal som Khamenei har på sig till sin son. Hon säger att hon tror att hans sjal kan komma att hela sonen som lider av en rad åkommor. Khamenei som själv tydligen höll med om att han sjalen kan hjälpa sonen överräcker ”generöst” sjalen på ett väldigt sentimentalt sätt.

Nästa person ber Khamenei sätta sin hand över hans huvud för att bota hans sjukdomar. Här gör Khamenei dock ett misstag och lägger sin protes över huvudet på personen (han blev av med sin hand efter en attentat).

Det komiska och kanske lite tragiska är att; antingen har Khamenei drabbats av en fullständig storhetsvansinne och tror sig kunna hela folk. Eller så har han valt att gå ett steg längre i sin iver att stärka sin popularitet, nämligen att introducera sina ”magiska krafter” för folket. För en ”andlig ledare” som kan hela folk kan man inte på något sätt kritisera.

”Fejk” Presidenten Ahmedinejad har redan börjat få det tufft. I en tidningsintervju för någon vecka sedan så frågade en journalist honom om varför han aldrig vinkar till sina supporters.

Ahmedinejad som försökte visa sin ödmjuka och folkliga sida förklarade att; handen den ska man använda för att arbeta för folket, inte för att vinka till folk. Med anledning av dem orden så har en rad tidningar (de som fortfarande vågar vara regimkritiska) bilder på Ahmedinejad när han just står och vinkar till människor. Också ett sätt att bedriva opposition i ett land utan politisk frihet.

Inga kommentarer: