söndag, augusti 24, 2008

Idrott..

Basket...

Det går rykten om att en rad NBA-lag är intresserade av den iranske spelaren Hamed Ehadadi. Ehadadi har under sommaren imponerat på en del NBA scouter tackvare sin storlek, han är 218 cm lång. Ehadadi gjorde också ett bra OS, snittade runt 16.5 poäng och 11 returer per match för ett Iran som knappast hade så mycket mer att bidra med under turneringen. Ett tag såg det ut som att Ehadadis NBA drömmar skulle gå om intet eftersom lagen förbjöds av ligan att förhandla med Ehadadis iranska klubb. Men nu har det amerikanska utrikesdepartementet gett klartecken och det verkar som att Ehadadi kommer att hamna i Memphis Grizzlies. Där får han spela bredvid killar som Gasol.

Mer basket...

Trots irans mediokra insats så har OS-turneringen varit en bra fönster för en del spelare. Mohammadsamad Nikkah har skrivit på för det franska topplaget Cholet. Nikkah snittade 17 poäng per match under tuneringen.

OS..

Slutresultatet för Iran verkar bli ett guld (taekwando) och ett brons (brottning). Ur Irans 55-personer starka(?) trupp var bara en handfull kvinnor. Noterbart är at tden iranske simmaren Mohammad Alirezaei klev av och startade inte när det framkom att han skulle simma i samma heat som en israelisk simmare. Irans stora guldhopp Aras Miresmaelli, som drog sig ur en judomatch i Athen 2004 på grund av att han skulle möta en Israel, var i överlag en besvikelse och åkte ut tidigt ur turneringen.
Även stjärnan Hamid Soryan lyckades inte motsvara förväntningarna.

Debatt...

Irans prestation i OS debatteras flitigt hemma. Det är många som frågar sig varför inte ett land met 70-miljoner invånare inte lyckas bättre än många andra mindre länder lyckas så mycket bättre. Många jämför irans prestation med Etiopien som tog 4 guld och sammanlagt 7 medaljer.

Inga kommentarer: