fredag, januari 12, 2007

Kortisar..

Nazanin...

Det kommer goda nyheter ifrån Iran och rättegången mot Nazanin. Regimen tvingades byta rättegångssal efter att närmare 300 personer dykt upp för att stödja Nazanin under rättegången och domstolen dömde att Nazanin inte avsiktligt dödade de två män som försökte våldta henne och hennes 15-åriga kusin. Men själva domen är ännu inte meddelad, om dödsdomen mot Nazanin lyfts avgörs om ett par dagar. Förmodligen kommer regimen att förvandla dödsdomen till några års fängelse för att slippa en större medieaffär i en tid då Ahmadinejad försöker framställa sig som en antiamerikanernas stora hjälte. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att Nazanin frias helt.

Regimen är arg…

Den Iranska regimen är arg. Amerikansk trupp i Irak har tydligen gått in i den Iranska regimens representant i den Irakiska staden Arbil under torsdagen. De amerikanska trupperna ska ha arresterat fem personer samt beslagtagit datorer samt en del dokument.

Noterat

Kina är på väg att investera 16 miljarder dollar i Iransk naturgas. Sen så undrar omvärlden varför inte hot om sanktioner inte biter på regimen…

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ärligt talat, Nazanins öde påverkar inte den iranska regimen. Sedan har hon utfört DRÅP vilket är ett brott i sig om än mindre allvarligt än mord så klart att hon förtjänar några års fängelse.

Majed Safaee sa...

Klart det påverkar den Iranska regimen. Om du har hängt med så har du säkerligen förstått att Ahmadinejad och regimen de senaste åren varit väldigt måna om att bygga upp och förbättra sitt "rykte". Att då avrätta en ung tjej som skyddade sig själv och sin 15-åriga kusin från att bli avrättade är nog inte det PR regimen vill ha.