onsdag, mars 29, 2006

Korta nyheter

2 000 000 inspektioner och räder runt om i Iran på ett år!

Regimens säkerhetsstyrkor har genomfört närmare 2 000 000 inspektioner och räder på offentliga platser runt om i Iran och det bara under de senaste 12 månaderna, det enligt en rapport som nyligen släppts från landets polisväsende. I rapporten framgår det också att säkerhetsstyrkorna och polisen gjort ca: 6000 ingripanden per dag i huvudstaden Tehran under samma period. Regimen skryter också med att man under året stängt igen 5 789 företag och affärer för att de agerat icke-islamiskt och att minst 700 kvinnor arresterats på grund av deras klädsel.

Det stenhårda trycket på människor och främst i Tehran ingår i regimens plan för att ”öka den nationella säkerheten”, något som fått speciellt hög prioritet sedan Ahmadinejad tillträtt som president.

Bloggarnas fiende nr 1!

Igår utsåg regimen Hamid Shahryari till generalsekreterare för ”Supreme Council for Diffusion of Information”. Rådet är en del av regimens stora censur apparat och ligger under president Ahmadinejads kontroll, ett av rådets viktigaste uppgifter är att ”övervaka” Internet och se till att Iranier inne i landet inte använder Internet på ett sätt som kan ”kränka Islam” eller utgöra ett hot mot staten.

Shahryari har de senaste åren drivit den islamistiska hemsidan hawzah.net och skapade sig ett rykte som en ultrakonservativ student vid sina studier i staden Qom under 80-talet.

Inga kommentarer: