tisdag, september 25, 2007

Det svider..

Lee Bollingers regelrätta utskällning av Ahmadinejad verkar ha fått effekt. Idag skickade regimen ut sex rektorer för universitet i Iran för att gå i svaromål mot Bollinger och hans ”aggressiva och kränkande” behandling av Ahmadinejad. Rektorerna har nu skrivit ett brev där de klagar på att Bollinger inte tar hänsyn till att Ahmadinejad är president för ett land med en 7 000-årig historia. Som om det på något sätt skulle vara relevant för något.

Rektorerna anklagade Bollinger för att antingen ljuga eller ha gått på västspropaganda och komma med anklagelser som är ”icke-dokumenterade” och som behöver dialog och närmare studier. Därefter ställde de 10 frågor till Bollinger som svar till de 10 frågor som Bollinger ställde till Ahmadinejad.

Uppenbart i hela historien är att Bollinger verkligen lyckades såra Ahmadinejads ego. Det som skulle bli hans show och propaganda tillställning förvandlades snabbt till förödmjukelse. Hittills har Ahmadinejad skött sin PR framgångsrikt och snabbt utmålat sig själv som en viktig spelare på den internationella arenan, men igår förminskades han av en universitets rektor och ett gäng studenter. Det måste svida.

Inga kommentarer: