söndag, januari 04, 2009

Nytt...

Ännu jobbigare för MKO...

Den islamistiska sekten Mujaheddin har det för närvarande tufft. Iran vägrar att att låta frågan dö och kräver nu att Irak lämnar över gruppens ledarskikt till Iran. Frågan lär stå högt upp på dagordningen när Iraks president besöker Iran inom kort.
Samtidigt lägger Frivilligorganisationernas insamlingsråd återigen Mujaheddin på listan över oseriösa organisationer.

Kriget mellan Larijani och Ahmadinejad fortsätter...

Statens revisorer kritiserar Ahmadinejads regering i sin senaste rapport för att inte hålla sig till budgetreglerna. Samtidigt som revisorerna påepekar att det nu rör sig om återkommande regelbrott. Det fick parlamentetstalman Ali Larijani att skriva ett hemligt men uppenbarligen väldigt kritiskt brev till den "andlige ledaren" Khamenei för hans ingripande.

Iranska självmordsbombare...

Medier runt om i världen hade nyligen ett repotage från ett offentligt spektakel i Iran där organisationen Jame Rohaniyate Mobarez, typ associationen av radikala präster, ska ha samlat 10 000 frivilliga som är redo att offra sig för Hamas. Men det är bullshit.

Regimen skryter ofta att de har tillgång till tusentals frivilliga som är villiga att offra sig i diverse konflikter. Under det senaste kriget mellan Israel och Hizbollah så påstod regimen och samma organisation att man hade 100 000 som var redo att slåss vid Hizbollahs sida. Men inte en enda kom iväg.

För sanningen är att ingen av dessa "frivilliga" är intresserade av att slåss vid Hamas sida och regimen är knappast intresserad av att dras in som en stridande part i konflikten. Man kan nog påstå att till 90% består dessa frivilliga av fattiga människor, inte sällan äldre, som är mer intresserade av att få matkopunger och andra förmåner som frivilligheten ger än att dö för palestiniernas sak.

Regimen är inte heller intresserade av att bli indragna militärt i konflikten så några iranska självmordsbombare i Israel kommer inte på fråga. Så Hamas kommer dock att få se ett ökat ekonomiskt stöd och fler vapenleveranser. Samtidigt som regimen slår på den stora trumman och samlar stöd på den "arabiska gatan".

1 kommentar:

Anonym sa...

Förklara på vilket sätt MKO är "islamistiska".