söndag, oktober 12, 2008

valrörelse och inflationen...

Valrörelse…

Hittills är det bara den tidigare talmannen Mehid Karroubi som aktivt bedriver en presidentkampanj mot Ahmadinejad. Här om dagen riktade han en indirekt slag mot Ahmadinejad och sa att om han väljs till president så kommer hans regering att bestå utav erfarna och komptenta ministrar. Han är klok nog att den här gången också fjäska för mullorna i Qom och menade att han kommer att konsultera prästerskapet i Qom regelbundet.
Ahmadinejad hävdar att inflationen gått ner, centralbanken håller inte med…

Ahmadinejads problem med centralbanken fortsätter.


Under en direktsänt intervju i iransk TV hävdade Ahmadinejad att inflationen i Iran hade bedarrat och minskat under det senaste halvåret. Men nästan direkt efter intervjun släppte centralbanken nya siffror som visade att inflationen nu är 29.4 % och i uttalandet skriver banken att inflationen har ökat de senaste månaderna.

Det svider i pistascherna…


Det är inte mycket som går rätt i Iran. Nu förlorar landet sin topp position som världens största pistaschtillverkare till, just ja, USA. Kyla och dåligt väder har lett till minskad skörd och nu går alltså USA om och blir den största tillverkaren. Regimmedia hävdar dock att den iranska pistaschen är av överlägsen kvalitet.

Inga kommentarer: