fredag, februari 06, 2009

Presidentvalet...

Vad faaen vill karln!

Den eviga såpan om den förre detta presidenten Khatamis eventuella presidentkandidatur tar aldrig slut. Reformisterna håller tummarna medan Khatami drar ut på beslutet.

Nu har Khatami meddelat att han kan tänka sig att ställa upp om den andra reformisten Mir Hossein Mousavi drar sig ur. Det säger han att han gör av respekt gentemot Mousavi – något som nog Mousavi knappast håller med om idag. Det är fem månader kvar till valet och Mousavis har förmodligen påbörjat sin kampanj – nu kommer han få utstå ett hårt tryck för att dra sig ur. Gör han inte det så kommer reformisterna att anklaga honom för att ensamt ha förlorat valet åt dem.

Khatami är nog den ende som har en chans mot Ahmadinejad. Han är ett starkt och känt namn samtidigt som folk har positiva minnen av hans tid som president.

Så nu går alla och väntar på att Khatami eller Mousavi ska komma med ett beslut. Samtidigt håller Khatami intervjuer och tal om hur han inte kommer att konkurrera med de andra reformister som ställer upp. Han hyllade Karroubis kandidatur och menade att dem inte kommer att ställa upp mot varandra (hur det kommer att gå till är en bra fråga eftersom dem kommer att slåss om samma röster) utan istället förstärka varandras budskap.

Samtidigt går det rykten om att Khatami ska ha blivit ”kallad” till ett möte med diktatorn och ”andlige ledaren” Khamenei över sina planer att ställa upp i valet.

Inga kommentarer: