fredag, juli 06, 2007

Moore till Iran...

Jag hade släckt ner, men var tvungen att skriva om det här...

Vänsterns och demokraternas favorit filmmakare Michael Moore ska resa till Iran för att promota sin nya film “SICKO”, som handlar om USAs sjukvårdssystem. Moore ska delta i Irans dokumentärfestival mellan 15-19 oktober i Tehran. För att verkligen smörja Michael Moores kulor så betecknas han som ett ”geni” som har haft ”mod nog att stå upp mot president Bush” i regimmedia.

Har Moore verkligen det urusla omdömet att sätta sig på ett plan till Iran för att sälja och visa sin film på en regimregisserad dokumentärfestival så måste han verkligen vara korkad. Det här är inte Oscarsgalan där han kommer att kunna gå upp på en scen titta in i kamerorna och hålla ett politiskt tal till befolkningen. Det är också ett slag i ansiktet mot alla som fängslats av regimen i kampen för yttrandefrihet. Det är väl bara att hoppas att Moore har bättre omdöme än så…

Appropå vänsterfolk som vill göra propaganda för regimen, häromdagen kom det fram att Oliver Stone skickat en officiell förfrågan till Ahmadinejad om att få göra en dokumentär om honom likt den han gjorde om Fidel Castro. Målet var väl att resa runt med Ahmadinejad och skildra hans jobb och personlighet. Svaret kom ganska omedelbart från regimen som förkastade hela idén och kallade Oliver Stone för en del av ”stora satan”. Stone i sin tur har fortfarande inte gett upp, kanske hoppas han att han och Ahmadinejads gemensamme vän Fidel ska kunna övertyga Ahmadinejad om Stones storhet.

Vad är det med kulturvänstern och deras ständiga vilja att ställa in sig hos diktatorer?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, varje gång jag läser denna rubriken tror jag att det handlar om tidningen, och inte fiktionfilmaren.

Anonym sa...

1. Man ar bra naiv om man tror att kulturvanstern forsoker stalla in sig hos diktatorer... 2. Forresten ar inte Ahmadinejad en diktator, och det ar inte enda anledningen till varfor det ar otroligt dumt att jamfora honom med Castro. 3. Sadana losa rykten maste sattas i sammanhang, vem rapporterar att Stones ar intresserad? Vilka andra *diktatorer* har han skickat forfragan till? Osv, osv.

Majed Safaee sa...

Dead as a dodo: haha, hade det varit tidningen så hade jag varit något lyckligare...

Olaus Petri: 1) nja, hänt många gånger. Det har till och med gjorts forskning kring varför (oftast) vänsterintellektuella ställt sig bakom diktaturer. Det finns gott om svenska exempel. 2) Till Ahmadinejads försvar så är han mer folkvald än vad Castro är. 3) Stones presssekreterare och Stones själv rapporterar om att Stones är intresserad. Vad jag vet så har han själv inte sagt vilka andra diktaturer han är intresserad av.

kallepelleville sa...

Moore har in extremum bevisat att han är totalt omdömeslös. Han skulle dock vinna cred bland sitt anhang om han kunde få Ahmadinejad att ställa upp. Och så många sköna dollar sedan.