söndag, juli 22, 2007

Krigsförklarning i mellanöstern och

Regimen lovar vapen för 1 miljarddollar till Syrien

Enligt rapporter i israeliskmedia som förnekas av regimen ska den Iranska regimen har erbjudit Syrien vapen och arsenal till ett värde av 1 miljarddollar om Syrien inte går med på nya fredssamtal med Israel. Det här ska ha skett när Ahmadinejad besökte Syrien häromdagen.
Saudiska mullor uttalar Fatwa

Fullt krig i mellanöstern...

Enligt rykten ska saudiska mullor ha utfärdat en fatwa som tillåter förstörandet av shiitiska heliga platser. Fatwan ska ha godkänts av Saudiarabiens stormufti och andra ledande Wahhabiska muftis. Fatwan godkänner förstörandet av Imam Hossein och Hazrat Abbas tempel i Karbala, Irak samt Hazrat Zeinabs tempel i Damaskus. Direkt efter fatwan ska saudiska studenter ha format en frivilligkommitté som ska samla in självmordsbombare som ska utföra dådet.

Det jobbiga är att en Fatwa är en ”religiös dom” som inte går att ändra på av någon annan än just den mulla eller mufti som avgett den. En fatwa kan förlora sin mening om en större och högre rankad mulla upphäver den eller kommer med en motstridig fatwa. Men i det här fallet så är det stormuftin i Saudiarabien och den fatwan går inte att ändra på.

Det här handlar om så mycket mer än ett par tempel. Det visar att det nu råder fullt krig mellan olika trosläror i Islam. Lyckas inte den saudiska regeringen få kontroll över situationen och något händer med ett av dessa tre tempel kommer shiitiska fanatiker med kopplingar till regimen att hämnas inte bara i Irak men också Saudiarabien.

Ett annat problem är att det kommer att vara extremt svårt att försöka stoppa effekterna av den här fatwan. Även om den saudiska regeringen lyckas få stormuftin att förneka eller dra tillbaka den kommer fatwan att färdas ryktesvägen på båda sidor.

Iranska tentaktler i Gaza…

Det verkar som att regimen i Iran steg för steg tar över Gaza. Enligt regimen ska Hamas företrädare i Iran ha bett regimens nyhetsbyrå IRNA att öppna ett kontor i Gaza. Sedan tidigare är den Iranska regimen de enda som har stött Hamas i konflikten med Al-Fatah och har allt sedan Hamas val vinst pumpat in miljoner dollar till terrororganisationen Hamas.

Meshkini…

Ahmadinejad ska idag ha besökt Ayatollah Meshkini som ligger på ett av Tehrans sjukhus. Där ska han ha blivit informerad om Meshkinis hälsotillstånd däremot kunde han inte tala med Meshkini själv som fortfarande är kopplad till en respirator.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Israelerna förnekar vapendealen Iran-Syrien. Se Haaretz måndag.

http://www.haaretz.com/hasen/spages/885319.html

Anonym sa...

detta är inget nytt
syrien iran har haft såna vapen kontakter jätte länge. syrien köper även in vapen från ryssland för iran räkning.
fredrik visst mossad är bra men hur ska de veta om detta när det gäller iran, vi vet att irans VAVAK är minst lika bra som mossad.
både är förtryckar och mördar organisation och kan sitt jobb