lördag, september 03, 2005

Khatami till FN!

FNs generalsekreterare Kofi Annan utsåg igår Irans före detta Khatami till medlem i FN gruppen ”Alliance of Civilizations”, gruppen uppgift ska vara att förbättra relationerna mellan Väst och den islamiska världen. Gruppen består av 18 personer och ska enligt uppgifter ha utsetts genom noggranna kontroller och konsultationer med experter.

Alltså mullan som aktivt jobbat för att Iran ska utveckla kärnvapen som menar att frihetsgraden i väst är ”obscen” och att Iran har ”reached a proper level of freedom” har nu utsetts av FN för att förbättra relationerna mellan väst och den muslimska världen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan kanske tycka att det är lite underligt men faktum är ju att bästa sättet att lösa meningsskiljaktigheter och konflikter är att belysa dem och prata om dem. Att INTE göra det är nästan säkert detsamma som att konservera dessa.
En annan sak slog mig häromdagen: ALLA konflikter/meningsskiljaktigheter mellan den muslimska världen och den kristna beror på missförstånd. Alltför många tror att det är stora skillnader medan det i själva verket inte finns några skillnader som är av betydelse. Koranen och Bibeln predikar exakt samma sak. Den enda egentliga skillnaden är olika sätt att uttrycka samma saker. Olika meningsbyggnader olika ord men samma budskap. Jesus och Mohammed förmedlade samma saker.

Fredrik Lindholm sa...

Missförstånd? Menar du att teokraterna i Iran har något att lära oss om frihet och kultur?
Se även: Confronting Terrorism IV