lördag, november 12, 2005

Problem 1 för Ahmadinejad...

Presidenten Ahmadinejad åkte på ännu en stjärnsmäll inför parlamentet när hans andra kandidat till regeringens kanske viktigaste post, oljeminister, drog tillbaka sin kandidatur. Ahmadinejad hade nominerat Sadegh Mahsouli en person med inte några som helst kunskaper om oljebranschen. Men däremot med bakgrund i landets revolutionsgarde tillsammans med Ahmadinejad.

Mahsouli tvingades att dra tillbaka sin kandidatur efter en utfrågning av parlamentets energiutskott, men det var inte Mahsoulis okunskap om oljebranschen som fällde honom. Utan hans bakgrund som en av landets rikaste män, han har gjort sig en förmögenhet på att köpa hus billigt och sälja dem dyrt.

När utskottet ifrågasatt Mahsoulis levnadsstandard så valde han att glorifiera sig själv genom att citera Khomeini. Citatet Mahsouli stödde sig på var när Khomeini sa att han var emot ”The spirit of living in palaces, not actually living in them”.

Men parlamentet godtog inte Mahsoulis försök att förklara sig och krävde att presidenten omedelbart skulle ta tillbaka Mahsoulis nominering och att presidenten skulle få svårt att få igenom sin nominering. Men Ahmadinejad

Inga kommentarer: